Nieuws

NIEUWE WIJNEN!
We hebben fantastische nieuwe wijnen in ons assortiment, gemaakt van één druivenras (cépages). U kunt kiezen uit Merlot, Syrah, Cabernet Sauvignon, Sancerre (Sauvignon blanc), Chardonnay, Pinot Gris en Muscadet.
Voorjaarsproeverij geslaagd
We kunnen terug kijken op een zeer geslaagde en goed bezochte voorjaarsproeverij (zaterdag 12 april 2014) in De Oude Wijnhoeve. Alle bezoekers en Gebr. Duijzer Uw Slager (Texels Puur), Bakkerij Kruiper Wolvega, Kaas- en mosterdmakerij De Wartenster, Keurslagerij Spijkerman Akkrum, Big Green Egg en Terra Vitis, héél erg bedankt voor deze geslaagde dag!
Nieuwsbrief
De nieuwe nieuwsbrief is bijna gereed voor verzending. Als u nog niet geabonneerd bent op dit gratis medium van De Oude Wijnhoeve, dan kunt u zich hieronder digitaal aanmelden. Oók bestaat de mogelijkheid om uw e-mailadres achter te laten in de hoeve. De verwachting is dat de nieuwsbrief medio maart 2014 wordt verzonden. 
Artikel NRC
In het NRC schreef wijnrecensent Harold Hamersma een artikel over Winterrosé met o.a. de Clairet van Chateau des Lisennes. Lees artikel >
Klik om de nieuwsbrief te ontvangen

Terra Vitis

Terra Vitis is een Franse nationale federatie van boeren, coöperaties, wijnhandelaren en autoriteiten op het gebied van landbouw en milieu.

Terra Vitis draagt in de wijnbouw de “culture raisonnée” uit; de “production viticole raisonnée”, ofwel het bedrijven van wijnbouw met respect voor het milieu en de natuur. Het gaat hierbij om verstandige, fatsoenlijke wijnbouw.

De doelstelling van deze wijnbouw is de verschillende productiefactoren te integreren om zo het best mogelijke resultaat te behalen zonder de kwaliteit van het product of de natuurlijke rijkdommen te beschadigen.

In een “Cahier des charges” staan de voorwaarden beschreven voor een “oenologische wijnbouw”, waaraan elke wijnboer, die lid wil worden van Terra Vitis, verplicht is te voldoen. Elk jaar worden deze in samenwerking met de boeren door de federatie aan de laatste inzichten aangepast.

In het “Cahier” staan uitgebreide eisen voor:
  • Respect voor natuur en milieu
  • Betere arbeidsomstandigheden en veiligheid voor werknemers
  • Veilig en gezond voedsel
  • Goede hygiëne
  • Technische ontwikkeling
  • Kwaliteit van de wijnen
  • Controle op en beschrijving van alle gebruikte methoden en materialen.
Door een strenge controle van de wijngaard (de wijnstok) tot aan de kelder (de botteling),
dus op productiemethoden en techniek, wordt gestreefd naar een kwaliteitsproduct met respect voor het milieu. Hierdoor ontstaan prachtige, zuivere wijnen.

Terra Vitis, als passie en verstand het eens zijn! Luister ook naar een audiofragment over Terra Vitis >

Meer informatie over Terra Vitis vind u op www.terravitis.nl